دکترای شیعه شناسی در گفت و گو با الیوم:

دکترای شیعه شناسی در گفت و گو با الیوم:

وحدت مسلمین و ولایتمداری جزو پیام های اصلی غدیرخم است/ برای جهانی شدن موضوع غدیرخم باید از هنر بهره ببریم

حجت الاسلام مروجی طبسی گفت: معتقدم که در خصوص موضوع غدیرخم کتاب های زیادی نگارش شده و سخنرانی های زیادی انجام شده است اما برای ماندگاری فرهنگ غدیرخم باید از طریق هنر اقدامات اساسی انجام بگیرد تا این موضوع جهانی شود.

حجت الاسلام محمد محسن مروجی طبسی دکترای شیعه شناسی و استاد پژوهشگر حوزه و دانشگاه در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی الیوم با اشاره به اینکه غدیر نماد نیاز انسان برتر است، اظهار داشت: غدیرخم نشان می دهد که ما انسان ها به تنهایی نمی توانیم راه خودمان را پیدا کنیم و این موضوع در وجود ما نهادینه شده است و اگر بخواهیم کارهایمان را به درستی انجام دهیم باید الگویی در زندگی خودمان داشته باشیم.

وی با بیان اینکه غدیرخم نیاز بشریت و یک عقل حداکثری متصل به وحی است که از طریق وحی می خواهد نیازهای مادی و معنوی بشر را تامین کند، گفت:  در هر رشته ای از علوم، یک عقل حداقلی بشری وجود دارد که تا حدودی می تواند نیازها را برطرف کند اما عقل حداکثری که غدیرخم و تفکر غدیرخم است، می تواند رهبری یک جامعه را با این تفکر بر عهده گرفت و این عقل حداکثری با تفکر غدیرخم تکمیل می شود.

حجت الاسلام مروجی طبسی تاکید کرد: در احادیث داریم، زمان ظهور امام زمان(ع)، تمام علوم پیشرفت می کند و در این زمان، صد در صد تمامی علوم کشف می شود و باید گفت که تفکر غدیرخم تفکری است که به ما تلویحا این مسئله را گوشزد می کند که بشر به تنهایی نمی تواند سعادت دنیایی و معنوی خودش را تامین کند.

این استاد پژوهشگر حوزه و دانشگاه در پاسخ به این سوال که چرا بعد از واقعه غدیرخم، به آن عمل نشد، گفت: به لحاظ تاریخی اتفاقات زیادی بعد از واقعه غدیرخم پیش آمد که باعث شد به این واقعه عمل نشود، اما نباید ازیاد برد که زمان پیامبراکرم(ص) هم تعدادی بودند که مسئله پیامبری را هنوز قبول نداشتند، هرچند در ظاهر آن را قبول می کردند اما اعتقادی به آن نداشتند و فقط مواردی از توصیه های پیامبراکرم(ص) که به نفعشان بود را قبول داشتند، به همین دلیل نسبت به وصیت و سفارس پیامبراکرم(ص) و جانشینی امام علی علیه السلام که جزو وصایا و سفارش های پیامبربوده است، بی تفاوت شدند.

 وی ادامه داد: نخبگان آن زمان دو دسته داشتند، نخبگان مثبت و منفی که می توانستند بر عوام و قشرخاکستری مردم اثرگذار باشند و متاسفانه نخبگان منفی توانستند با عوام فریبی و سکوت قشر خاکستری مردم، غدیرخم را به حاشیه بکشانند و از آنجایی که قشر خاکستری مردم تابع نخبگان منفی و نگاه طایفه گری و فبیله ای بودند، شاهد بودیم که نظام جاهلیت در زمان بعد از رحلت پیامبراکرم(ص) شکل جدیدی از خود نشان دادو نخبگان منفی توانستند افکار جامعه را تحت الشعاج قرار دهند و باعث شوند که غدیرخم به فراموشی کشیده شود.

دکترای شیعه شناسی با بیان اینکه اگر غدیرخم عملی می شد، به تنهایی نمی توانست باعث نجات جامعه شود، اظهار داشت: برخی افراد منافق گونه هم در زمان پیامبراکرم(ص) وجود داشتند که نسبت به اسلام، تعصب نداشتند و اگر غدیرخم پیاده سازی می شد هم جامعه باید از ولی و امام خود تبعیت می کردند تا بتوانند مدینه فاضله را تحقق ببخشند و یقینا این افراد منافق گونه، از این کار امتناع می کردند.

حجت الاسلام مروجی طبسی ابراز داشت: پیام غدیرخم برای جامعه امروزی این است که باید مسلمین وحدت کلمه داشته باشند و در کنار اختلافات سلیقه و مذهب، نباید با یکدیگر نزاع داشته باشند. امام خامنه ای در فرموده اند که پیامبراکرم(ص) 15سفارش درباره غدیرخم داشته اند که یکی از موارد آن، ولایت امام علی علیه السلام است و و مسلمین باید به بقیه این سفارش ها که در خصوص تقوا، عدم دزدی، عدم کشتار، عفو و بخشش، علم و ... است هم عمل کنند و یقینا اگر این موضوع ترسیم شود خواهیم دید که اهل تسنن هم در روز عیدغدیرخم جشن خواهند گرفت.

استاد پژوهشگر حوزه و دانشگاه با بیان اینکه سفارش پیامبراکرم(ص) در خصوص اینکه حاضرین در محل غدیرخم باید پیام و ولایت امام علی علیه السلام را به غایبین برسانند به این دلیل بود که موضوع غدیرخم مربوط به زمان موقت نیست و مطلق برای همه زمان ها و مکان هاست.

وی تاکید کرد: اهداف غدیرخم پاک کردن و زلال نمودن دین است و بعد از رحلت پیامبراکرم(ص) که به غدیرخم عمل نشد، تنها اهل بیت علیه السلام و امامان معصوم بودند که باعث زلال ماندن دین شدند اما نباید از یاد برد که برخی در تلاش بودند تا باعث گل آلود شدن دین شوند و با ایجاد شبهات در موضوع غدیرخم، آن را به حاشیه بکشانند و مکتب ناب محمدی را به انحراف بکشانند.

حجت الاسلام مروجی طبسی در پایان با اشاره به اثرگذاری کارهای هنری در ترویج فرهنگ غدیرخم افزود: معتقدم که در خصوص موضوع غدیرخم کتاب های زیادی نگارش شده و سخنرانی های زیادی انجام شده است اما برای ماندگاری فرهنگ غدیرخم باید از طریق هنر اقدامات اساسی انجام بگیرد تا ماندگار بماند و هنر یعنی موضوع غدیرخم را در قالب کلیپ، انیمیشن، فیلم سینمایی، فیلم کوتاه و... پیاده سازی کنیم و از متن محوری دوری کنیم و این باعث می شود که پیام غدیرخم مسیر جهانی خود را سریعتر طی کند.

 

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.
3 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.